Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Lemsteraak LE 50 en Ir.F.Woudagemaal

Lemsteraak LE 50 en Ir.F.Woudagemaal

varen met de Lemmer 50

elke vrijdagmiddag vaartocht het IJsselmeer op met een ervaren schipper en opstapper

door de week ook te huur voor groepen tot rond 12 personen inclusief catering

de Lemmer 50 is een originele Lemsteraak uit 1901 en wordt beheerd door de Stichting LE50 en met uitsluitend vrijwilligers in de vaart gehouden

foto: Dowine Sterk

www.LE50.nl

bezoek Wouda gemaal

foto: D.Hartog
Woudagemaal.docx

Bezoekt u Friesland, dan komt u langs Lemmer, de ‘poort’ van Fryslân. Of u nou over water reist of over land via de A6, ergens aan de horizon pronkt de 60 meter lange schoorsteen van een van ’s Nederlands mooiste kroonjuwelen; het  Ir. D.F. Woudagemaal. Het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld stamt uit 1920 en staat in 2018 al 20 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze monumentale stoomreus wordt bij te hoge waterstanden nog altijd ingezet om te zorgen voor droge voeten in Friesland. 
Ruim 120 enthousiaste vrijwilligers van de Stichting Ir. D.F. Woudagemaal verzorgen 6 dagen, in juli en augustus zelfs 7 dagen per week rondleidingen voor belangstellenden. Ook is er een audiotour app met beknopte rondleiding beschikbaar, die buitenlandse bezoekers in tien verschillende talen kunnen downloaden op smartphone of tablet.

www.woudagemaal.nl

Restaurant De Brekken heeft parkeerruimte voor touringcars en ruim 200 zitplaatsen.

Brekkenweg 10 8531 PM, Lemmer